Referenties

Elk jaar zijn the Event Engineers betrokken bij allerlei kleine en grote evenementen. Hieronder vind je voorbeelden van festivals, evenementen en bedrijven waar Event Engineers voor gewerkt heeft.

Mede dankzij jullie is het toch allemaal goed verlopen. Ook bedankt voor de uitgebreide en heldere terugkoppeling.

Podiumpro events (nov 2014)

Bevrijdingsfestival Groningen

Voor het Bevrijdingsfestival Groningen levert Event Engineers Wifi en kassa's voor barren en cateraars over het gehele terrein.Naast de vaste internetaansluiting op het terrein wordt gebruik gemaakt van straalverbindingen en 4G-routers om een goede werking het pinnen aan de bar te garanderen. Mobiele kassa's worden verbonden met private-LTE, waarmee we in korte tijd vanaf één locatie een stabiele verbinding kunnen maken.

IDFA

Voor het IDFA verzorgen we al jaren de ICT-infrastructuur voor tijdelijke werkplekken, de kassa's en Wifi voor de ticket-scanners op alle locaties die worden gebruikt. 

Oerol Festival

Event Engineers zijn al jaren betrokken bij het Oerol Festival op Terschelling als Technische Dienst. Daarbij worden voor alle locaties de benodigde hoeveelheid stroom, water aan- en afvoer en internet/telefonie berekend, tekeningen gemaakt, het benodigde materiaal geleverd en wordt alles aangesloten. Tijdens het festival zijn we beschikbaar voor het verzorgen van (tijdelijke) aanpassingen en het verhelpen van storingen. 

De afgelopen tien jaar hebben we regelmatig stappen gezet in de verduurzaming van de stroom¬voorzieningen. En in 2023 zijn er helemaal geen aggregaten gebruikt voor de stroomvoorziening van alle groepen en festivalterreinen.  Met 45 verschillende locaties verspreid over het hele eiland was dat een hele puzzel, maar essentieel als je anno 2023 in Natura 2000 gebied een festival wilt organiseren. 

Zie ook het artikel Een Oerol zonder Aggregaten (juni 2023) of het artikel uit Zichtlijnen (juli 2017).
 

Fokker Terminal

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. De voormalige school voor luchtvaarttechniek heeft een grote metamorfose ondergaan en is herontwikkeld tot evenementenlocatie voor de zakelijke markt.

Fronteers

Wifi in Tuschinski voor 500 high-tech bezoekers van de Fronteers conferentie (de non-profit brancheorganisatie voor Nederlandse front-end developers). De Wifi wordt elk jaar superzwaar belast met gemiddeld 1,5 device per bezoeker..
 

The Next Web

Van wifi voor 900 aanwezigen en 50 vaste werkplekken bij deze tech conferentie in 2009 naar 3 dagen high density wifi voor 2.500 professionals en 220 vaste aansluitingen. Statistieken van de conferentie in 2015: 2.500 verschillende apparaten per dag, 1.600 concurrent devices, totaal gebruikte bandbreedte: 960 GB up en down.

Na afloop van the Next Web 2015 conferentie zei Boris Veldhuijzen van Zanten over het wifi netwerk:
"Since our first conference in 2006, the entire project has grown tremendously, both in size and complexity. And since 2009, Event Engineers has grown alongside us. If you witness the effort that the Event Engineers has to put into this project, not to mention the type of equipment that they utilise, you start to understand why only a small proportion of international events have great Wi-Fi. The Next Web is known for having stable Wi-Fi, and the fact that this remains the case with such huge increases in audience size each year is all thanks to the Event Engineers."

Lees hier het hele verhaal van Boris.
 

Shell Eco Marathon

Locatie: Rotterdam, Londen, Singapore, Kuala Lumpur

Voor de studenten-competitie Shell Eco Marathon levert Event Engineers een draadloos netwerk met een capaciteit van 10.000 gebruikers. Met het draadloze netwerk moeten de organisatie, studenten, coureurs, journalisten en alle bezoekers voorzien worden van draadloos internet. Daarnaast is er speciale aandacht voor het draadloze netwerk voor de race timing. Grootste uitdaging waren de paddocks waar alle teams aan hun voertuig werken, waarbij bijna iederen gebruik maakt van eigen (wifi) apparatuur voor de communicatie met het voertuig.

Dag van het Levenslied

Elk jaar wordt Moederdag in Nijmegen gevierd met een groot meezingfeest, de Dag van het Levenslied. Sinds 2008 verzorgen the Event Engineers de stroom, het water, de pinautomaten en internet voor de organisatie. De inzet van onze Technische Dienst wordt zeer gewaardeerd, vooral omdat alles in goed overleg wordt aangelegd, betrouwbaar werkt en (last-minute) veranderingen nooit een probleem zijn. En als het weer ook nog eens meewerkt dan is een onvergetelijke dag voor alle bezoekers gegarandeerd!

Allerhande Kerstfestival

Event Engineers hebben een betrouwbaar netwerk (internet/wifi) geleverd voor het betalingsverkeer bij het Allerhande Kerstfestival. De eerste editie van dit evenement vond plaats in december 2015. Er werd gebruik gemaakt van het gehele in het Spoorwegmuseum en de parkeerplaats voor het museum.  Er is een betrouwbare internetverbinding aangeleged voor de kassa/ticket scanning bij de entree’s, 25 verkooppunten op de parkeerplaats voor het museum en voor 15 kassa’s binnen. 

ING 24H-Code IT Hackathon

Locatie: Kromhouthal Amsterdam

De 750 deelnemers van de 24H-Code IT hackathon werden uitgedaagd om binnen 24 uur een innovatieve software-oplossing te bedenken rond het thema "open banking". Verdeeld over lange rijen met tafels zijn 750 utp aansluitingen en 3.000 stroompunten verzorgd. Hierbij is extra zorg besteed aan het netjes wegwerken van alle bekabeling. Tevens is er een dekkend wifi netwerk aangelegd voor de deelnemers en een gescheiden netwerk voor de organisatie. Er hebben meer dan 1.500 unieke apparaten gebruik gemaakt van het aangelegde netwerk.

 

Tijdens de hackathon is gebruik gemaakt van geavanceerde proactieve monitoring, om direct melding te krijgen van opkomende storingen. Door dit realtime inzicht in de status van het netwerk worden verstoringen in een vroeg stadium aangepakt, voordat ze zich verder verspreiden in het netwerk.

La Vuelta

In 2022 startte de Ronde van Spanje - La Vuelta -  in Nederland. De Spaanse organisatie stelde hoge eisen aan de (internet)verbindingen op de start- en finishlocaties van de race. Op al deze locaties in Nederland was Event Engineers betrokken voor de glasvezel backbone voor de broadcast, media, race timing, organistatie en andere gebruikers.

WK Zeilen 2023

In augustus 2023 vond het Wereldkampioenschap Zeilen plaats in Scheveningen. Voor het evenement werden 6 locaties gebouwd rondom de haven en op de stranden van Scheveningen. Event Engineers heeft glasvezel en hoge capaciteit draadloze verbindingen geleverd om deze locaties met elkaar te verbinden. Op alle locaties is WiFi aangelegd voor race management, de organisatie en 1200 deelnemers en staff.

WK Roeien 2016

In 2016 zijn tegelijkertijd wereldkampioenschappen in drie verschillende klasses georganiseerd op de Willem-Alexanderbaan, vlak buiten het dorp Zevenhuizen. Event Engineers hebben internet en Wifi aangelegd voor het publiek en de faciliteiten voor de atleten, pers en organisatie. De Wifi is door ruim 7.000 verschillende mensen gebruikt. Ondanks de tropische omstandigheden met moesson-acthige buien heeft de ICT goed gewerkt. We kijken dan ook uit naar het volgende evenement op deze unieke locatie.