Internet op locatie

Speciaal voor evenementen heeft Event Engineers de dienst "Internet op locatie". Voor afgelegen locaties / locaties zonder internet leveren we tijdelijke verbindingen. Betrouwbaarheid staat voorop bij de keuze van techniek of combinatie van technieken.
Internet op locatie

Iedereen is tegenwoordig aangesloten op het internet, zowel thuis als op het werk. Naast kantoortoepassingen voor mensen die op locatie werken biedt de aanwezigheid van internet mogelijkheden om kosten te besparen en de service aan het publiek te verbeteren. Hiervoor maken we gebruik van 4G-routers (meerdere sim-kaarten), draadloze overspanningen of glasvezel verbindingen. 

Producten: 

WiFi-to-go

WiFi-to-go
WiFi-to-go is een doe het zelf WiFi pakket dat per post wordt verstuurd en door U zelf wordt aangesloten. Het is een oplossing voor kleine evenementen die toch goede WiFi willen bieden, maar niet beschikken over een internetverbinding. Voor vergaderingen op andere bijeenkomsten (tot 10 laptops of 50 smartphones) op bijzondere locaties, bijvoorbeeld in het buitengebied.
 
WiFi-to-go levert een stabiel draadloos netwerk op 2.4 en 5Ghz op de maximale snelheid van de internetaansluiting. De instellingen van het netwerk worden vooraf door ons ingesteld en kunnen op elk moment via de Cloud worden veranderd. U ontvangt het pakket per post en sluit het kastje aan op de stroom.
 
De kosten zijn: 200,- voor 1 dag of 260,- voor een weekend / 3 dagen (inclusief onbeperkt dataverkeer en verzendkosten, excl. BTW). Prijzen voor langere huurperiodes op aanvraag.

Starlink

Starink huren

Met een Starlink heb je een eigen internetverbinding, onafhankelijk van het 4G/5G netwerk. Het opzetten is super makkelijk, binnen 5 minuten ben je online! De snelheden die je haalt zijn een beetje afhankeljk van het aantal mede-Starlink gebruikers in de buurt. In het algemeen halen we snelheden van ruim 100Mbps download en 10 Mbps upload.

Het is voor een goede verbinding wel belangrijk dat de Starlink een vrij zicht heeft op de hemel. Dus zonder gebouwen, bomen, takken of vlaggen in de buurt. 

Draadloze overspanningen

Set van draadloze zenders voor breedband overspanningen (tot 2 km / 1.200 Mbps).

Toepasbaar in de backbone van het netwerk om verschillende locaties met elkaar te verbinden of bijvoorbeeld als de internet aansluiting een eind verderop is.

Voordelen: veilig, betrouwbaar, hoge snelheden, grote afstanden

Telefoons

We hebben een VoIP telefooncentrale beschikbaar voor tijdelijke kantoren of evenementen.

Naast diverse soorten toestellen hebben we eigen telefoonnummers beschikbaar zodat we snel kunnen leveren. De telefooncentrale wordt op afstand beheerd en kan naar wens worden ingericht met telefoon / groepsnummers, dag / nachtstand of een wachtrij voor telefonische kaartverkoop.

Voordelen: per direct inzetbaar, lage belkosten

Referenties: 

Bevrijdingsfestival Groningen

Voor het Bevrijdingsfestival Groningen levert Event Engineers Wifi en kassa's voor barren en cateraars over het gehele terrein.Naast de vaste internetaansluiting op het terrein wordt gebruik gemaakt van straalverbindingen en 4G-routers om een goede werking het pinnen aan de bar te garanderen. Mobiele kassa's worden verbonden met private-LTE, waarmee we in korte tijd vanaf één locatie een stabiele verbinding kunnen maken.

Into the Great Wide Open

Vanaf de eerste editie in 2010 hebben The Event Engineers voor into the Great Wide Open een netwerk aangelegd voor het festival en daarbij internet beschikbaar gemaakt voor de pinautomaten, medewerkers en bezoekers met draadloze apparaten zoals smartphones of tablets. Omdat het festivalterrein midden in de natuur en op grote afstand van het dorp ligt, is gebruik gemaakt van speciale apparatuur voor "lange afstands internet" om gebruik te maken van een internetaansluiting in het dorp.

Oerol Festival

Event Engineers zijn al jaren betrokken bij het Oerol Festival op Terschelling als Technische Dienst. Daarbij worden voor alle locaties de benodigde hoeveelheid stroom, water aan- en afvoer en internet/telefonie berekend, tekeningen gemaakt, het benodigde materiaal geleverd en wordt alles aangesloten. Tijdens het festival zijn we beschikbaar voor het verzorgen van (tijdelijke) aanpassingen en het verhelpen van storingen. 

De afgelopen tien jaar hebben we regelmatig stappen gezet in de verduurzaming van de stroom¬voorzieningen. En in 2023 zijn er helemaal geen aggregaten gebruikt voor de stroomvoorziening van alle groepen en festivalterreinen.  Met 45 verschillende locaties verspreid over het hele eiland was dat een hele puzzel, maar essentieel als je anno 2023 in Natura 2000 gebied een festival wilt organiseren. 

Zie ook het artikel Een Oerol zonder Aggregaten (juni 2023) of het artikel uit Zichtlijnen (juli 2017).