Technische dienst

Event Engineers levert kant-en-klare oplossingen in de vorm van een Technische Dienst die alle technische klussen klaart tijdens uw evenement. Daarnaast denken we graag mee over verduurzaming, bijvoorbeeld van de stroomvoorziening.
Technische Dienst

We maken een plan, verzorgen de projectleiding, regelen de benodigde materialen en medewerkers en leggen alles aan. Vooraf krijgt u een uitgewerkte offerte en achteraf een complete afrekening. Tijdens het evenement zorgen wij voor een betrouwbare infrastructuur (stroom, water en internet/pinautomaten).

We beschikken over een ruime voorraad aan eigen stroom- en watermaterialen en hebben vaste partners waar we terecht kunnen voor extra materiaal. Op deze manier kunnen we projecten van elke omvang verzorgen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Voor de veiligheid worden onze stroommaterialen elk jaar gekeurd en worden de waterleidingen (wateraanvoer) regelmatig gedesinfecteerd.

Producten: 

Verdeelkasten

Compacte rubberen verdeelkasten met aparte aardlekschakelaars per stroomgroep.

Opties: aarding van podium of lichtinstallatie, meten van het stroomgebruik

Stroom meten

Stroom meten

Tussenmeters voor het meten van het stroomgebruik, van koffiebar tot compleet podium.

Event Engineers hebben tussenmeters van 16A tot 400A en verdeelkasten om het stroomgebruik te registreren. We hebben zowel meters die hun data automatisch wegschrijven naar het Event Dashboard (in de cloud) als simpele meters waarbij je zelf de begin- en eindstand moet noteren.

Neem contact met ons op als u een project heeft waarbij stroom gemeten moet worden!

Wattsun accusysteem

Watssun accu systeem

Je zit nooit meer zonder stroom met dit Wattsun accusysteem met een extra accu. Het systeem levert een vermogen van 2.000 Watt continu of 3.500 Watt piek. Zodra de extra accu is opgeladen stapel je deze erbij, waarna de Dock (basis) wordt bijgeladen. Het systeem wordt geleverd in 2 transportkisten die elk zo’n 20 kg wegen. Volledig opgeladen heeft de set een capaciteit van 3.000 Wh. 

Grote stroomgebruikers kunnen voor de zekerheid extra accu’s (Packs) bijbestellen. Zo blijf je continu van energie voorzien!

  • Stil en schoon
  • Draagbaar (17,5 kg per stuk)
  • Stapelbaar voor meer stroom 

Referenties: 

Oerol Festival

Event Engineers zijn al jaren betrokken bij het Oerol Festival op Terschelling als Technische Dienst. Daarbij worden voor alle locaties de benodigde hoeveelheid stroom, water aan- en afvoer en internet/telefonie berekend, tekeningen gemaakt, het benodigde materiaal geleverd en wordt alles aangesloten. Tijdens het festival zijn we beschikbaar voor het verzorgen van (tijdelijke) aanpassingen en het verhelpen van storingen. 

De afgelopen tien jaar hebben we regelmatig stappen gezet in de verduurzaming van de stroom¬voorzieningen. En in 2023 zijn er helemaal geen aggregaten gebruikt voor de stroomvoorziening van alle groepen en festivalterreinen.  Met 45 verschillende locaties verspreid over het hele eiland was dat een hele puzzel, maar essentieel als je anno 2023 in Natura 2000 gebied een festival wilt organiseren. 

Zie ook het artikel Een Oerol zonder Aggregaten (juni 2023) of het artikel uit Zichtlijnen (juli 2017).
 

Dag van het Levenslied

Elk jaar wordt Moederdag in Nijmegen gevierd met een groot meezingfeest, de Dag van het Levenslied. Sinds 2008 verzorgen the Event Engineers de stroom, het water, de pinautomaten en internet voor de organisatie. De inzet van onze Technische Dienst wordt zeer gewaardeerd, vooral omdat alles in goed overleg wordt aangelegd, betrouwbaar werkt en (last-minute) veranderingen nooit een probleem zijn. En als het weer ook nog eens meewerkt dan is een onvergetelijke dag voor alle bezoekers gegarandeerd!